Информация

 

Календар

 

Контакти

 

 

03.03.2024г. 

 

Отново е 3-ти март – дата свещена, белязала нашето Освобождение, ден – най-съкровен в календара на българската национална история.

Този ден има ярък отзвук и сред учениците и учителите на СУ" Димитър Полянов" с. Трънак.

В чест на 3 март учениците от девети клас с песни и стихове, напомнящи за славните героични дела и саможертвата на героите, отбелязаха Освобождението на България.

И тази година часовете посветени на 3ти март показаха един емоционален акт на признателност към стотиците хиляди герои, дали живота си за българската свобода и принадлежност към българската ни същност – знак за почит и преклонение пред България, която носим винаги в сърцата!

Честит празник!

 

 

 


03.03.2023г.

145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

отбелязва днес СУ "Димитър Полянов"

Празнична програма в СУ "Димитър Полянов"

по случай предстоящия национален празник - Трети март,

подготвиха и представиха ученички от от VII и IX клас.

Под ръководството на г-жа Неджибе Халил и г-жа Мийрем Мехмед момичетата рецитираха незабравимите стихове на Вазов и пяха възрожденски песни. Те припомниха, че пътят на свободата започва от хайдушките пътеки, минава през нелегалните комитети на дякона Левски, узрява в саможертвата на априлци, изкачва стръмните сипеи на Ботевия Вола, за да се стигне до свещената дата - Трети март 1878 година. По този път оставиха костите си хиляди знайни и незнайни герои, на които днес дължим почит и уважение! Поклон пред паметта на героите!

Честит национален празник, България!

 

 


  03.03.2022г.

 

 


3 март – Национален празник